麥美娟議員辦事處 爭公道 為民生
2617 0506
 
[email protected]
 
  使用者登入   註冊新帳號
 
   
麥美娟
立法會議員(新界西)

[email protected]
電話: 2617 0506
荃灣工會街站
更新日期: 2016-06-04
秋北廚房 (蠔仔餅+花生湯)
更新日期: 2016-07-13
荃灣街站
更新日期: 2016-05-29
分享
返回


婦動千人健康操匯演
更新日期: 2016-06-11
無懼風雨,我哋香港婦女動力協會一年一度嘅重頭戲「舞出健康新姿彩2016 - 千人健康操匯演」今日下午喺灣仔修頓球場順利舉行,來自十八區嘅姊妹、主禮嘉賓同所有勞苦功高嘅工作人員、義工實在功不可沒。大家辛苦了!

千幾位著上粉紅舞衣嘅姊妹喺綵排嘅時候,遇上滂沱大雨,但佢哋連雨衣都唔著,陪我哋隨著音樂節拍跳舞,佢哋嘅熱情令我非常感動。作為婦動會長,我看到姊妹們喺過去一段時間努力練舞,今日冒雨在活動中落力盡顯「舞」功,相信大家嘅目的只有一個,就喺希望藉住生命影響生命 ,進一步推動關注婦女權益嘅正面訊息,「舞」出健康。

雖然活動一再受到天雨影響,但我真喺好感激全場千多名姊妹同親臨活動嘅主禮嘉賓,如果無咁多位嘅鼎力支持同贊助,今日雨中千人跳健康操嘅壯觀場面也難以實現。我更加要感謝今日就算要連走幾場活動、會議都特別到場幫我哋一班姊妹打氣加油嘅立法會議員王國興、鄧家彪同郭偉强 ,當然唔少得要鳴謝活動金牌司儀荃灣區議員葛兆源啦!

再次多謝大家支持,就讓我們一同攜手,繼續為香港婦女工作而努力!

婦動會長麥美娟

 
Top  
返回  
下一則
                 



麥美娟
立法會議員(新界西)

[email protected]
電話: 2617 0506
立法會動議議案
更新日期: 2016-04-15
重要報告
聯絡方法
©Copyright 2019. All Rights Reserved.
使用條款及私隱政策